top

 

Rougemont Chalet
Fusion of two appartements
Rougemont, Switzerland
2013

Two identical apartments, occupying one floor in a chalet in the town of Rougement were combined to create one new large apartment. The two balconies on the south side of the building are transformed into one continuous terrace leading off of the daytime spaces. The kitchen area, conceived as a unifying space, serves as a bridge between the living room and the dining room, a liaison strategically located in the centre of the composition. It differs from the other pine-clad dwelling areas by its chromatic and textural qualities. The bedrooms or sleeping quarters are aligned through a series of passages, in an enfilade-like order. The new apartment is a unit dwelling which can be adapted to many different uses throughout the course of the day.

back